2016. október 30., vasárnap

Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító

A Fumax Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Felnőni kiábrándító című Sarah’s Scribbles-gyűjtemény. Ennek örömére a Blogturné Klub 12 tagja bemutatja az őszinte, ámde annál viccesebb képregényt, mely olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága. Tartsatok velünk a 12 állomásos turnén, és vigyétek haza a Fumax Kiadó által felajánlott regény két példányának egyikét.


Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító
Sorozat: Sarah's Scribbles
Hazai megjelenés: 2016. 
Kiadó: Fumax Kiadó
Fordította: Tót Barbara
Téma, műfaj: képregény
Megrendelhető: ITT
Oldalszám: 112 oldal
Csillagérték: 10

Fülszöveg:
Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítéssel előremozdítani a karrieredet? A felnőttkor olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, tedd le ezt a könyvet.
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézen fogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi mű. De tényleg! A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. A képregény olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága, és ezeket Sarah letisztult őszintesége varázsolja elképesztően viccessé - amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.


Van egy fura nőci a közösségi oldalakon. Fekete haj, nagy szemek, egy fehér nyuszi az oldalán. Egész éjjel olvas, ezreket költ könyvekre, meg igazából mindenféle furcsaságokat művel, amit meglátva egyébként pont azért tudunk egy nagy mosollyal a "megosztásra" kattintani, mert felismertük benne magunkat. Az internet furmánya, hogy gyakran elfelejtjük megemlíteni vagy tudatosítani, hogy egy-egy figura kinek a nevéhez is köthető. Ez a fura kis nőszemély például Sarah Andersenhez...

Megrendelhető ide kattintva
Minden blogturné különleges, ez egy kicsit most még különlegesebb. Egyrészt ez az első képregényem, ráadásul a Fumax Kiadó kidaványai közül is ez az első a magánkönyvátáramban és az olvasólistámon egyaránt. Másrészt, eddigi blogturnés tagságom alatt még sosem vettem részt ilyen sok állomásos turnéban. Őszintén szólva viszont egyáltalán nem lep meg a bloggerek lelkesedése a könyvért, és még csak morzsáiban sem alaptalan: a Felnőni kiábrándító egy hihetetlenül szórakoztató, mulatságos, (ön)irónikus gyűjtemény a mi mindennapjainkról. Igen, a mi női létezésünk köszön vissza minden lapról, kifigurázva a kis sztereotípiáinkat, görbe tükröt állítva elénk, és mosolyt fakasztva az arcunkra.

Megrendelhető ide kattintva
Nem vagyok képregényszakértő - ezt már fentebb is jeleztem -, de a Sarah's Scribbles-gyűjtemény számomra egyedi stílust képvisel. Imádom, mikor a gülüszemű nőszemély felbukkan az üzenőfalamon tapsifüles barátja társaságában (aki általában egy ironikus, olykor szarkasztikus lelkiismeret funkciót ölt magára), mert tudom, hogy mókás pillanatoknak nézek elébe. Na! Ez a könyvecske pont olyan, mintha az idióta szexista és/vagy feminista és/vagy mindenki kidumál a hátam mögött, én is ezt teszem jellegű posztot unásig osztogató ismerősöd Sarah's Scribblesben utazna. Azzal az egyáltalán nem elhanyagolható különbséggel, hogy míg a hosszan sorolt kategóriájú posztoktól sokszor egy másik galaxisba kívánkozol, de minimum vadul nyomkodod a letilt opciót, addig Sarah Andersenből nem elég. Ez lesz az a gyűjtemény, amit nem rejtek a könyvspolcom mélyére, hanem szem előtt hagyom, hogy egy bénán sikerült nap után, fellapozva, egy jót nevethessek magamon.




A turné állomásai

10.20. - Olvasónapló
10.23. - Sorok Között
10.25. - Dreamworld
10.26. - KönyvParfé
10.27. - Insane Life
10.28. - Zakkant olvas
10.29. - Függővég
10.30. - Szembetűnő
10.31. - Angelika blogja

Nyereményjáték

Mostani játékunk során a képregényeké lesz a főszerep. Minden állomáson láttok egy képet vagy részletet egy közismert képregényből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikből. Ha ez megvan, a képregény címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Azok között, akik mind a 12 állomással megpróbálkoznak, a kiadó jóvoltából kisorsolunk két példányt a Felnőni kiábrándító c. Sarah’s  Scribbles-gyűjteményből.

Figyelem! A sorsoláson azok vesznek részt, akik minden állomáson helyesen válaszoltak. A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése