2017. április 8., szombat

Sarah Addison Allen: A varázslat tava


Sarah Addison Allen negyedik könyve jelenik meg magyarul a 2017-es könyvfesztiválra a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából, és a Blogturné Klub öt bloggere invitál benneteket A varázslat tava körüli blogturnéra, ahol érdekességek és nyereményjáték is vár rátok!

Sarah Addison Allen: A varázslat tava
Hazai megjelenés: 2017. április
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordította: Molnár Edit
Téma, műfaj: családi
Megrendelhető: ITT
Terjedelem: 288 oldal
Csillagérték: 7

Fülszöveg:

Gyönyörű, felejthetetlen történet régi és új szerelmekről, az eltéphetetlen kötelékek erejéről...Eby Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele. Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik – kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve – évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez. Ez nem csekélység, Eby ennek ellenére kijelenti, az idei lesz az utolsó nyár, amit a tónál tölt, aztán eladja a területet egy építési vállalkozónak. Amíg az utolsó szalmaszálat jelentő családtag be nem kopogtat hozzá. Kate Pheris tizenkét évesen az utolsó legszebb vakációját töltötte a Lost Lake-nél; még azelőtt, hogy megismerte volna a magányt, a fájdalmat, a veszteséget. Azóta ezek az érzelmek uralják az életét, de azért – talpraesett lányának, Devinnek, és saját céltudatosságának köszönhetően – a remény sem halt ki a szívéből. Talán a Lost Lake-nél Devin kiélvezheti gyerekkorának utolsó hónapjait... és Kate is újra felfedezheti azt a valamit, ami annak idején olyan hirtelen siklott ki az ujjai közül. Az emberek egymás után zarándokolnak el a tóhoz, hátha ott megtalálják azt, amit már oly régóta keresnek: szeretetet, megnyugvást, reményt az újrakezdésre, békét, egy rejtély megoldását, a felejtés lehetőségét. De vajon még időben érkeznek? A különleges hangulatú, varázslatos regény Sarah Addison Allen egyik legkiválóbb írása az ember titkos vágyairól és a hétköznapi csodákról, amik a legvalószínűtlenebb helyeken lepnek meg minket.



A régi kempingeknek mindig van egyfajta varázsa. Az ember, ahogy hasonló terepre lép, és sétát tesz egy egykor szebb napokat élt tábor kis ösvényein, végigméri a kopott bódékat, és végigvonul a csillogó tó partjára, önkéntelenül is eszébe jutnak gyermekkori emlékek, vagy gondolatban elkalandozik, milyen élményeknek, élettörténet-morzsáknak lehetett tanúja az üdülő…

Sarah Addison Allen
Kate és Devin valami hasonlót él át, mikor költözés közben Devin rátalál egy anyjának címzett képeslapra, ami egyenesen Lost Lake-ből érkezett. Anya és lánya – az erőszakos nagymamát hátrahagyva – felkerekedik, hogy meglátogassák a levél feladóját, Eby Pimet. A kalandok ekkor kezdődnek. Devin végre önmaga, egy önfeledt és kíváncsi kislány lehet, Kate pedig szépen lassan maga mögött hagyhatja a férje halála okozta gyászt. A Lost Lake tehát gyökeresen felforgatja mind az érkezők, mind a tulajdonosok életét. Régi titkokról hull le a lepel, ami viszont a történetben a leginkább megragadott, az Devin szerepe az anyja és saját maga életében (huh, ez kacifántosan hangozhat). A leányzó, apja halálával kicsit anyját is elvesztette, hiszen Kate csaknem egy évig élőhalottként tölti a napokat, miközben életük felett anyósa basáskodik. A kislány, felnőtteket meghazudtolóan tűri a megpróbáltatásokat, ám mikor végre felcsillan a remény, hogy újra az lehessen, akinek - szíve mélyén tudja, - lennie kell, nem hagyja, hogy ismét nagyanyja vegye át az irányítást. Emiatt nekem az ő története volt a kedvencem a regényben.


Kellemes olvasmány volt számomra A varázslat tava. Talán a kiszámíthatósága miatt maradt a kellemes határain belül. A múltat felelevenítő első fejezet még kifejezetten izgalmas sztorit sejtetett. Ez nekem valahogy elült az oldalszámok előrehaladtával. A karakterek viszonylag szerethetőek – legalábbis, akiket a szerző annak akart ábrázolni. Kate anyósa kifejezetten irritáló, de annak miértjeire, hogy vajon a fia elvesztése tette azzá, vagy eleve ilyen természet volt, kevésbé derül fény. Kate a fájdalmai, anyai féltése ellenére is sematikus maradt, bár az az igazság, hogy ez a jelző a legtöbb szereplőre ráhúzható. De azt gondolom, ebben a történetben nem is ez volt az igazi húzóerő, hanem leginkább az a hangulat, amit közvetített. Nem tudom megmagyarázni az okát, talán az üdülő hozta magával, de valamiért nálam mindvégig ott lüktetett a Dirty Dancing-feeling, azok a - számomra talán még nem is létező - nosztalgikus érzések, melyeket a film jelent számomra. Fura! Mindenesetre, én sokkal jobban szerettem e miliő miatt olvasgatni a könyvet, mint maga a sztori vagy a karakterek miatt. 

Blogturné Klub 
A turné állomásai

04.05. - Dreamworld
04.06. - Olvasónapló
04.08. - Szembetűnő
04.09. - Deszy könyvajánlója

04.10. - MFKata gondolatai

Nyereményjáték

Sarah Addison Allen új regénye, ahogyan azt már a címe is adja egy tó melletti játszódik. Magyarországon is akad pár ilyen varázslatos tó, ahol nagyszerű élményeket lehet szerezni. Ebben a játékban ezeket kell megtalálnotok a blogokon a leírás alapján. A Rafflecopter megfelelő sorába a tó nevét várjuk! Jó szórakozást!

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A feladvány:
A tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava. A kaposváriak egyik kedvenc helye, nyáron strandolni, télen korcsolyázni is lehet itt. A vízparton az arborétum nyúlik be a tóba. A tavat túra-útvonalakon és kerékpárúton is körbejárhatod. A nyugati oldalon lévő kilátóból érdemes szétnézni.


a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése